Шеф-готвач и предприемач

Шеф Силвена Роу е международно признат професионален готвач с над 35 години опит. Тя е водещ шеф-готвач в района на Близкия изток, като се фокусира върху здравословно хранене и темата за „биохакинг“. Известна е като ‘Healthy Chef’ като поставя основите на здравословното хранене с богати на антиоксиданти суперхрани, които стимулират имунната система и забавят стареенето. Нейна страст са веган десертите без добавена захар и глутен.

Шеф Силвена Роу е Единствената жена-готвач в списъците на Caterer Middle East и Hotelier Middle East ‘Power 50’. Тя също участва в Топ 10 готвачи в Близкия изток и е включена в Caterer Middle East Power F&B Top 25 Women.

Шеф Роу се включва като част от съдийския екип в американската програма за хранителна мрежа „Chopped“, гостуващ съдия в „Masterchef International“, както и главен съдия в „Masterchef“ – България. Акредитиран писател на тема „храни“ за вестник Guardian във Великобритания. Автор в списание „Friday“ на Gulf News, както и с редовна здравна и уелнес страница за сп. Spinneys в ОАЕ.

В Дубай тя е главен готвач и съсобственик на ресторант „Omnia”. В момента тя управлява изключително успешните ресторанти Nassau и Al Botanica, както и Indian Kitchen от шеф Силвена в престижния Jumeriah Golf Estates. В дубай тя е първият шеф-готвач, който популяризира фермерските пазари.

Шеф Роу е и автор на 9 готварски книги, 2 от които печелят отличия. Деветата ѝ книга, която е и първата на български език – „Моята кухня“ – е издадена през септември 2021 г. и бързо се превръща в хит на пазара.

През ноември 2021 г. шеф Роу е поканена да изготви менюта за здравословна храна на растителна основа в един от ресторантите в Joali Maldives – модерна ритрийт дестинация, която съчетава в себе си неподправен лукс, устойчивост и изкуство. В Joali Maldives шеф Роу води и интерактивни сесии с подбрани менюта на растителна основа.

Шеф Роу има и успешна колаборация с водещата в ОАЕ и Близкия изток верига Spinneys, където могат да се намерят нейни предложения за здравословни ястия и десерти.

През 2022 г. се очаква шеф Роу да стартира собствено кулинарно предаване по bTV.

Ръководство за

Всичко, което трябва да знаете за EGO Awards®. Свалете безплатно пълния наръчник и спестете време!

кандидатстване