Условия

Бизнес наградите са отворени за компании и професионалисти от всички индустрии. Без значение дали сте утвърден лидер на пазара, или изгряваща звезда в света на бизнеса, в EGO Awards всяко постижение има равен шанс за признание и отличие.

EGO Awards е национален онлайн конкурс – всяка компания, оперираща в България, може да вземе участие, без ограничения за размер на фирмата, предмет на дейност и населено място.

 • Броят на допустими кандидатури от конкретна компания не е органичен.
 • Всички проекти и постижения, с които кандидатствате трябва да са се осъществили в периода от 01 май 2020 до 27 май 2022.
 • Кандидатурите се изпращат на български език чрез специалния софтуер за управление на награди – Evalato. Достъп до платформата се получава при регистрация.

Периодът, в който трябва да се е осъществил проектът, с който кандидатствате:

01 май 2020 – 27 май 2022 г.

Крайни дати

29 АПРИЛ 2022

РЕГИСТРАЦИЯ

до 20 МАЙ 2022

ПОДАВАНЕ НА КАНДИДАТУРИТЕ

от 1 до 15 ЮНИ 2022

ЖУРИРАНЕ

ЮНИ 2022

ОБЯВЯВАНЕ НА ФИНАЛИСТИ

ЮНИ 2022

ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИ

29 АПРИЛ 2022

РЕГИСТРАЦИЯ

до 20 МАЙ 2022

ПОПЪЛВАНЕ И ПОДАВАНЕ

от 1 до 15 ЮНИ 2022

ЖУРИРАНЕ И ПУБЛИЧЕН ВОТ

ЮНИ 2022

ОБЯВЯВАНЕ НА ФИНАЛИСТИ

ЮНИ 2022

ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИ

Процес на оценяване

Всяка кандидатура преминава първоначален преглед, като се определя дали условията на конкурса са спазени. Одобрените участници продължават напред към следващия етап – оценяване от журито. Неуспешните кандидати получават коментари и насоки, които да им бъдат от полза при повторно участие.

Критерии за оценяване

Наш основен приоритет е да сме сигурни, че всички проекти получават признанието, което заслужават! Ето защо оценките за награди EGO Awards се базират на следните критерии:

Компании и Организации | Продукти и Услуги

Концепция и Визия

Иновации

Резултати

Важно! Всеки продукт се оценява според постигнатите резултати, цялостната концепция и приложените иновативни практики. Оценката НЕ се базира на критерии като състав, вкус, мирис, консистенция, полезни свойства, външен вид или други подобни характеристики.

Проекти, Стратегии и Кампании

Планиране и Изпълнение

Креативност и Иновации

Резултати

Работодатели | Клиентско обслужване

Иновативност

Концепция и Визия

Резултати

Личности

Иновативност

Резултати

Екипи

Иновации и Креативност

Резултати

Журиране

Всяка предварително одобрена кандидатура се оценява от нашето жури по собствена заслуга и не бива съпоставяна с останалите в категорията. Крайният резултат се формира на база средната оценка на всеки член от журито.

Нашето жури е съставено от висококвалифицирани експерти – доказани лидери в тяхната сфера, журналисти, редактори, преподаватели и ръководители на най-авторитетните асоциации в страната. Всеки от съдиите е подбран внимателно, за да гарантираме, че оценката се основава на обективност, солиден професионален опит и визия за бъдещето.

Всеки член на журито е длъжен да декларира свързаност с кандидатстващи организации, като не се причислява за жури към категория, в която е отбелязал подобна свързаност.

Кандидатите се оценяват от доказани професионалисти в конкретен бизнес сектор, с цел крайната оценка да отговаря на спецификите в съответния бранш. Всяка кандидатура се оценява от панел, състоящ се от 4 до 8 съдии.

Спечелване на награда

Всяка кандидатура се оценява според собствени заслуги, без да бъде съпоставяна с останалите. Общият брой на наградите за всяка категория не е фиксиран, като няма минимален или максимален брой на присъдените отличия. По този начин гарантираме, че всички заслужили участници ще бъдат отличени, а неубедителните кандидати няма да спечелят несправедливо, дори категорията да е с по-слаба конкуренция.

За да бъдат удостоени с отличие, кандидатурите трябва да получат средна оценка от 75 или повече точки. Наградите се присъждат според финалния брой точки, съответно:

 • PLATINUM награда: 90 до 100 точки
 • GOLD награда: 81 до 89 точки
 • SILVER награда: 78 до 80 точки
 • BRONZE награда: 75 до 77 точки

Веднага след обявяване на победителите, цялата информация става публично достъпна, а вашите постижения се превръщат в образец за отлични бизнес практики, оригинални стратегии и иновации във вашата индустрия.

Критериите за оценяване са общодостъпни през целия процес. След обявяване на победителите, всички резултати и коментари на журито се обявяват публично.

Методологията се базира на дългогодишен опит в международни бизнес награди и се усъвършенства постоянно, като главната ни цел е прецизна, балансирана и справедлива система на оценяване.

Какво получават победителите?

Национално отличие за вашите постижения, нови възможности за популяризиране на вашия бранд и ценни предимства за развитието на бизнеса ви.

 • Статуетка за PLATINUM и GOLD награди
 • Сертификат за отличие
 • Дигитален бадж за отличие, който може да се сложи на вашия сайт, като подпис в имейла или да се разпечата като стикер
 • Промо пакет – онлайн визии за социалните мрежи, дигитални материали за промоция, ПР темплейти и т.н.
 • Целогодишна промоционална кампания на вашата компания чрез всички наши комуникационни канали

Ръководство за кандидатстване

Създадохме ръководство, с цел да направим процеса на кандидатстване максимално удобен и приятен за вас. В него ще откриете подробна информация за всички етапи от кандидатстването, примерни въпросници, условия и ключови дати.

Свържете се с нас

Можете да се свържете с нас на  или да използвате чата (балончето долу в дясно на екрана).

Екипът ни ще се радва да ви съдейства с повече информация и напътствия.

Ръководство за

Всичко, което трябва да знаете за EGO Awards®. Свалете безплатно пълния наръчник и спестете време!

кандидатстване